top of page

Vardagsexemplen.

Vardagsexempel

Stäng dörren för hackaren.
Och sätt upp hinder på vägen.

Image by FLY:D

Målet är att bryta sig in...

... i lägenheten högst upp. För att nå dit utger du dig för att vara elektriker som på uppdrag av fastighetsföreningen ska titta till samtliga elskåp. Således lyckas du förflytta dig uppåt, våning för våning, sakta men säkert, utan att bli avslöjad.

Liknande metoder använder...

... hackaren sig utav för att komma åt sina offer. Genom att hacka sig in i din dator och utge sig för att vara "du" kan hackaren utan större ansträngning komma åt sitt tänkta offer. Med vårt skydd undviker du att öppna dörren åt den kriminelle.

Exempel ett

Ytterligare ett vardagsexempel

Hur en vanlig arbetsdag övergår i totalt kaos.

pwB4Z5FWQsgh8yZniavmSf-1200-80.jpg

Olästa mail väntar på svar...

... i inkorgen. Ett där företagets VD bjuder in samtliga medarbetare till den årliga AW:n på Djurgården i Stockholm. För att kunna meddela hur många som kommer behöver medarbetarna tacka ja, vilket görs genom att klicka på den bifogade anmälningslänken.

Utpressning väntar.

Det är hackaren som utger sig för att vara företagets VD. Anmälningslänken innehåller ett utpressningsvirus som låser hela datorn. Och uppgifterna som efterfrågas i anmälningsformuläret är i själva verket ett klassikt försök till nätfiske. Allt detta för att tjäna miljonbelopp.

Exempel två

Återgå till föregående sida?

bottom of page